Παίρνεις και εσύ φθηνά κεριά παραφίνης;

Σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα, τα περισσότερα φθηνά κεριά μπορεί να περιέχουν περισσότερες από 20 επιβλαβείς ουσίες. 
Πολλά κεριά παρασκευάζονται με παραφίνη ή μείγματα παραφίνης. Αυτό το παράγωγο του πετρελαίου χρησιμοποιείται ευρέως από τους κατασκευαστές λόγω της ανθεκτικότητάς του.
Άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα μπορεί να αντιμετωπίσουν αναπνευστικές δυσκολίες όταν είναι κοντά σε κεριά παραφίνης. Κατά την καύση παραφίνης, απελευθερώνονται ουσίες (βενζόλιο και τολουόλιο), που είναι γνωστές ως καρκινογόνες και μπορεί να προκαλέσουν από πονοκεφάλους έως καρκίνο του πνεύμονα.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Ασφάλειας και Υγείας έχει προτείνει τον περιορισμό της έκθεσης σε κεριά παραφίνης, καθώς μπορούν να προκαλέσουν όγκους στα νεφρά και το συκώτι, όπως έδειξαν πειράματα σε ζώα.
Το 2003, στις ΗΠΑ απαγορεύθηκε η χρήση μολύβδου σε φυτίλια. Αυτός ο μολύβδος χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της σταθερότητας των φυτιλίων, αλλά κατά την ανάφλεξή τους απελευθερώνει μολύβδο στον αέρα σε επικίνδυνα επίπεδα. Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα μολύβδου συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας, από μαθησιακές δυσκολίες έως ορμονικές διαταραχές.
Τώρα ξέρεις! Η επιλογή είναι δίκη σου!
Επιστροφή στο ιστολόγιο